Welcome Notes
Goodluck dearself untuk sem 2 =)
Syazell ;
Love Type
Refresh Profile Stuffs Twitter Follow Dash
owner


" Forgive for everything? till then again, in Jannah. Insha Allah. "


tagboard



Donation




Credits

© Full edited by me. Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
Hijrah tak susah. Tapi perlu SABAR
Wednesday, May 6, 2015 • 12:14 PM • 3 comments



Untitled


"ee dahlah tudung labuh tapi gelak terbahak bahak"


"budak usrah tapi minum pon berdiri"


"tegur orang tapi ikhtilat dia bukan main lagi"


"sibuk ceramah orang sana sini diri sendiri pon goyang"


"konon join liqa' join usrah tapi kpop x tinggal"


pernah dengar mcam kat atas tu?
pernah kena?
kena depan2 atau di laman sosial?
peritkan?
penghijrahan terima kritikan?


dear gadis bertudung labuh,


kau aku kita kena kuat
kita ni bukan maksum
biarlah orang cakap apa pon pasal kita
depa bukan tau proses
hijrah kita
ingat senang kaa nak ubah minum duduk sebab zaman dolu dolu memang kita suka betul minum berdiri sambil jalan jalan tawaf sekolah dengan milo aih cik kantin


ingat senang ke nak jaga ikhtilat (pergaulan lelaki perempuan) kalo dolu dolu kita ni memang style ganas yg merepek dengan lelaki time sekolah sebelum hijrah ni


ingat senang kaa kita ni nak bertudung labuh teruih jadi orang yang jalan tunduk bawah pastu terlanggar tiang..


gadis2 yang sudah melalui proses perubahan mesti paham apa yang cuba aku sampaikan


kita ni biasa biase je awak2 yg suke komen kita itu ini


kita dizaman jahiliah dulu ketua jahiliah tau tak


tapi kita dapat turning point


apa ingat senang nak berubah mendadak jadi ustazah pilihan ke?


susah tau tak
perubahan ni aku cakap kat kau memang penuh air mata
penuh drama
penuh noda


tapi ak suke jalan ni
jalan ni buat aku sedar
manusia memang hopeless


hopeless nak tlong aku
hopeless nak buat aku happy


sebab tu aku berubah
mula mula aku pakai handsock
pastu stokin
skang tdung aku dah labuh tutup dada n perut (pasal kalo kau tutup dada kau ngam ngam kau angkat tangan satgi ternampak juga dada kau tu)
pelapik dagu (pencetus kontrovesi haha)


aku suke aku sekarang
mampuih pi la apa org nak cakap dengan style aku, ni apa yg Allah nak
my beloved one
aku pakai lelawa pastu yg tgok ialah outsider
tu namanya bongok sebab berhias lelebih belanja orang


aku mulut mmg jahat
tapi jahat jahat mulut aku
aku tak pernah mengata org
mulut aku jahat bila ngan geng aku je
jahat bersembang ngan buat kelakar hambar


kalau ko tengok kami2 yg bertudung labuh ni tunduk pandangan,jaga ikhtilat,minum duduk,baik 24 jam
sorry lah...
kami ni manusia biasa
maseh dalam proses tarbiah
nak tegur mai meh ckap depan depan
kami hargai
nanti kami bole kiss pipi tanda ukhuwah sbb tegur kami


kalau kami salah
kami nakal
kami gedik
tegur kami
tapi jgan depan org ramai
jaga aib kami naaa..
heheehe


last sekali nak cakap
korang yang bertudung labuh tu jangan pulak buat pasai tak improve diri dengan alasan kita ni manusia biasa
aku babap nanti


dan kepada yg belum ber 'turning point' atau berhijrah,
aku nak cakap satu je
bile kau tau manisnye bertudung labuh
bestnye lelaki tak pandang kau
seronoknya bile dunia ni kau tak kecoh nak kejar
tenangnya bile kau tak kejar followers


kau akan sedar yang gadis2 yg dah lalui penghijrahan bukan "biase biase"


nak tips untuk berubah?
next pos aku share tau
pasal aku sayang aku cakap mcmni


kalau syurga nanti takde kau,aku pon tak syok


jangan judge kami gadis2 bertudung labuh tau hehe^^


*kami dah anda bila lagi ?

Labels: , , ,



Blogger kukimulu said...

alhamdulillah.
terbaik naaaa.
teruihkan penghijrahan.
pasai ceq dolo dolo pun ketua zaman jahiliah jugak.
bila dah di tarbiah,
memang ramai duk ngutuk.
tapi apa nak kata?
aku sayang allah lagi dari sayang depa yg tak sapotif langsung.
tapi ingat naa.
walaupun depa duk kutuq,
kita toksah dok balas dengan maki balik naaa.
kita doakan depa naa.
moga depa mai balik jalan allah.
diberi taufik dan hidayah.
sama sama berubah naa.

uhibuki fillah abadan abadan ^_^

-kukimulu was here :)

 
Blogger Khai_Sol said...

syukran ukhti :)

 
Blogger Inilamanblogsaya said...

saya pun dah berhijrah sebenarnya :-)

 

Post a Comment

hello!!!
Lets talk here//
Anyone who don't have blog just put ur facebook link
by the way, no harsh word please...
love u all..!!


|