Welcome Notes
pray for my SPA result =)
Syazell ;
Love Type
Refresh Profile Stuffs Twitter Follow Dash
owner


" Forgive for everything? till then again, in Jannah. Insha Allah. "


tagboard



Donation


Credits

© Full edited by me. Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
Kisah Kawan Aku
Monday, December 29, 2014 • 2:58 PM • 0 comments





Kisah kali ni tak lah panjang mana tapi untuk perkongsian bagi kita tak putus asa walaupun dosa kita banyak meliputi langit semesta. Kawan aku ni pengkid. Okay kalau pengkid takde awek tu bukan pengkid lah kan. Kawan aku mmg handsome. Bila jadi girl, serious comel gila. Aku pun pernah mcm tersuka. Ngaku k tapi bila tau dia perempuan jadi geli pulak. Bukan suka apa. Muka dia mmg handsome. Awek dia mmg lawa. serious lawa k Family dia ni alim tapi mak dia taktau nak nasihat dia mcm mana. Dia jadi mcm tu sbb tak duduk sekali dgn family. Dari form one duk asrama. Bila dia habis sekolah lama kelamaan dia sendiri termenung je bila family dia solat. Masa dia mcm nak berubah taknak berubah tu kira 50 50 la. Mak dia main peranan bawak dia pergi usrah tp mak dia tak pernah paksa dia untuk berubah. Lama kelamaan dia sendiri berubah nak pakai tudung labuh. Ada sekali tu dia curi curi pakai tudung labuh mak dia pastu kantoi. Mak dia pun tersenyum la. Mak dia tanya nak pakai tudung labuh ke. Dia tak jawab terus lari masuk bilik sbb malu. Malam tu mak dia ketuk pintu bilik dia. Tanya dia apa dia rasa. Dia cerita everything kat mak dia. Dia nak berubah tp dia ada awek. Dia sayang sgt awek dia. Dia ckp dia pernah buat benda tak elok dgn awek dia. Mak dia nak nangis jugak la dengar benda tu Tapi mak dia lebihkan dahulu pasal dia nak berubah tu. Nak dia suruh dia panggil awek dia datang rumah. Pendek cerita. Mak dia hantar dua orang ni pergi sekolah pondok. Ada kelas sebulan 40 hari. sebulan tu class pembelajaran ilmu agama 40 hari tu diorang kena tahan diri / berpantang. Entah lah aku pun lupa. 40 hari tu apa. tak ingat sgt. K pastu balik balik je. nahhhhh kau sekarang dua dua jadi bestfriend. Pakai tudung labuh. berpurdah dua dua ni. memula yang pengkid tu tak bepurdah tp lama kelamaan dia rasa sendiri mcm muka dia aurat. Dengan sendirinya dia pakai niqab. Allah Allah... kuasa Allah kann. sekarang ni yang 'awek' dia tu dah kahwin. tak sangka kan :(

the end.




Mohon jangan over seronok.Tajuk entry ni over je. Cerita ni daripada wasap dan takda kena mengena dengan aku pun. Ambik Iktibar je. Percaya bahawa takda benda yang tak mungkin dalam dunia ni. Usaha dan Tawakkal kepada Allah semoga segala yang kita buat tu dipermudahkan.




Post a Comment

hello!!!
Lets talk here//
Anyone who don't have blog just put ur facebook link
by the way, no harsh word please...
love u all..!!


|